Kako prepoznati Original Timberland čizme?


 U ovom članku ćemo vam na  jednostavan način pomoći da saznate kako da prepoznate original Timberland čizme i razlikujete ih od kopija.
U 5 koraka možete da identifikujete tj. raspoznate ogrinal od kopije.
Kao što već sigurno znate, kupovinom u Office Shoes  maloprodajnim objektima možete biti sigurni da ćete uvjek kupiti kvalitetne i originalne proizvode.

1.Provjerite kutiju proizvođača i oznaku


Sve Timberland čizme su pakovane u čvrstim ibrendiranim kutijama za cipele napravljenim od recikliranog materijala sa Timberland oznakom na vrhu i po strani kutije.  Uvek provjerite greške u  pozicioniranju i boji oznake.
Timberland kutije poseduju bijelu nalepnicu na jednom uglu sa detaljima za veličinu, stil, boju  i footprint detaljima. Uvjerite se da se detalji na kutiji poklapaju sa artikom koji se nalazi u kutijii uvjek provjerite štampani najlon koji prekriva obuću.

 
 

2.Logo na Peti

Timberland čizme karakteriše Timberland logo u obliku stabla na spoljnoj strani čizme, obično  na peti. Proverite logo kako bi mogli uočiti bilokakve greške u dizajnu. Obratite pažnju na registrovani zaštitni znak– zaokruženo slovo R.


 


3.Pertle

Na orginalnim Timberland čizmama krajevi pertli  su spaljeni a ne pričvršćeni plastikom ili trakom. Muški modeli imaju 7 rupica za pertle dok ženski modeli imaju po 6 sa svake strane.


 

4.Đon

Oznake na đonuTimberland čizme karakteriše ime brenda i logo na đonu. Izgled će varirati u zavisnosti od stila, ali uvijek provjerite izradu koja je na orginalnim modelima najvišeg kvaliteta.


 

5.Šavovi

Šavovi na svim Timberland čizmama su najboljeg  kvaliteta. Boja šavova se razlikuje u zavisnosti od modela ali ono što je svim šavovima zajedničko je da su uvijek  pravilno i ravnomjerno raspoređenii besprijekorno urađeni.